Ja zauważyłem, że u mnie terkocze filterek lub jego okolice na benzynie 95 na biegu jałowym. Na 98 odgłosy te ustały. Obie tankowane na Statoilu. Pacjent - Golf6 1.4 TSI. Chociaż nie jest powiedziane, że terkot nie wróci
Generalnie w obudowie filtru paliwa znajduje sie zawór zwrotny, pierwsze wersje tegoż filtra pracowały z innym cisnieniem niż wersje obecne, to powodowało wspomniane terkotanie.
Jęsli zakupicie filtr "nowy" to problem nie powinien wystepować.
Inna sprawą są hałasujące przewody paliwowe. Tutaj wymiana filtra nic nie wniesie. Trzeba szukac luzów i usztywniać.
Część userów wymieniała już filtr paliwa. Czy ta wymiana rozwiązała problem terkotania?, czy ten poprawiony filtr eliminuje wpadanie przewodów paliwowych w rezonans?
U mnie np. filtr paliwa jest zapewne starego typu (z lit. C). Na postoju raz słychać bardzo wyraźnie i głośno terkotanie z tyłu auta, innym razem jest kompletna cisza. Nawet jak jest cisza i przygazuje się kilka razy, to zaczyna coś terkotać z tyłu.
Mam zatem wątpliwości czy jest to sprawka tego filtra, czy samych przewodów oraz czy wymiana filtra profilaktycznie ma sens i zniweluje rezonans ? Poza tym co jest źródłem rezonansu przewodów paliwowych ?
Stąd moje wcześniejsze pytania. Auto jest z 2009 r.
Wszyscy tu o filtrze paliwa, a u mnie był dość głośny terkot od filtra oleju, tylko na małych obrotach. Po wymianie oleju i filtra, cisza. W filtrze oleju też jest zawór. Co prawda silnik 2.0 starej daty, przez wiele lat nic nie terkotalo, ale problem wystąpił, i bylem dość mocno zdziwiony, że tak może być.
Przyznaję się bez bicia, że nie przeczytałem 24 stron tego wątku bo nie mam czasu. Mam natomiast problem związany z terkotaniem dochodzącym spod auta. Na początku miałem wrażenie, że to z okolic schowka przed pasażerem, potem po dokładniejszym obsłuchaniu, że spod podłogi w nogach pasażera. W warsztacie nie mogli znaleźć źródła dźwięku, ale podokręcali wszystkie płyty pod autem. Terkotanie zostało. Wczoraj postanowiłem jak najdokładniej to zlokalizować. Najgłośniej słychać to terkotanie spod siedzenia pasażera, bliżej tunelu środkowego niż drzwi. Hałas nie występuje z tyłu samochodu, na pewno jego źródło znajduje się w okolicy przedniego fotela pasażera.
Pytanie: Co idzie w tamtej okolicy? Terkotanie nie jest typowo metaliczne (dźwięczne) i występuje tylko na ciepłym silniku i jałowych obrotach (tzn. gdy auto stoi i nie dotykam pedału przyspieszenia - około 800 obr/min). Wystarczy że musnę pedał gazu, terkotanie znika.
Błagam, poradźcie coś bo jest to tak drażniące, że do samochodu mi się nie chce wsiadać.
lesstar: Przewody paliwowe w tunelu lub filtr paliwa. Odpal fure podnieś maskę, jak będziesz słyszał terkotanie złap przewody paliwowe wchodzące w tunel (jak stoisz przodem do silnika to lewa strona z tyłu koło grodzi). W ten sposób dowisz się w czym jest problem. U mnie właśnie przewody stukały, odpowiedni wsad ( gąbka) wyeliminowała problem. Znam też magika co zalozył izolacje na rury co i też działa ;-)
Dziękuję. Jutro sprawdzę ten patent z szarpnięciem tych przewodów - mam nadzieję że niczego nie urwę bo mam pełny bak paliwa
A w tygodniu koniecznie umówię auto na wymianę filtra paliwa.
Po wymianie dam znać czy pomogło.
Pojechałem do warsztatu, powiedziałem co radziliście. Wymienili filtr i okazało się że miałem już zamontowany ten z literką K pracujący na wyższym ciśnieniu. Nowy filtr sprawy nie załatwił. Mechanicy stwierdzili, że faktycznie przewody paliwowe drgają dość mocno, ale ponieważ wchodzą w jakąś belkę czy podłużnicę, nie ma do nich dojścia - cyt. "trzeba by zalać to pianką montażową".
No i dalej jeżdżę z tym terkotaniem. Nie napisałem tego wcześniej, ale mam wrażenie że im jest chłodniej na dworze, tym terkotanie jest głośniejsze. Czy to pasuje do waszej diagnozy związanej z filtrem i przewodami?
lesstar, Pisałem ci że u mnie montowali piankę zaraz przy wejściu przewodów paliwowych w grodzi (pod maską), wymiana również przewodu paliwowego ( na dłuższy ten zaraz między wkładem z filtrem węglowym a grodzią)
tu masz numer PRZEWODU:
1K0201160BG
Ja nigdy nie widziałem wskazówki obrotów tak nisko, zawsze najniżej jest w okolicy 800 rpm.
Byłem dziś w ASO. Opowiedziałem o problemie, ale nie sugerowałem co moim zdaniem to może być. Po reakcji widziałem, że nie za wiele wiedzą o akcji z filtrem i przewodami, ale gdy ich naprowadziłem i pokazałem fragment naszego wątku z OCP, poszli tym tropem. Wpisali coś w komputer i wyskoczyło im, że to filtr paliwa. Proponowane rozwiązanie - wymiana filtra oraz wgranie zmodyfikowanego oprogramowania sterownika silnika. Nie wiem po co nowy soft, ale tak było tam napisane.
Umówiłem się na następną sobotę na wymianę tego filtra i programu i może w końcu w aucie z tak cichym silnikiem zapanuje cisza.
Zdam relację jak odbiorę i przetestuję samochód.
Faktycznie, byłem przekonany, że obroty są około 800 rpm (jedna kreska poniżej 1000 na obrotomierzu), ale jak się dziś przypatrzyłem to wskazówka na wolnych obrotach jest delikatnie nad drugą kreską poniżej 1000 więc pomiędzy 600 a 700 rpm.
Tak jak obiecałem, dam znać po wizycie w ASO czy problem terkotania ustąpi.
[ Dodano: Wto 19 Kwi, 16 16:16 ]
Witam,
Przez 3 dni nie mogłem się dostać na forum.
Problem terkotania załatwiony. Serwis wymienił filtr paliwa na nowy choć twierdził że w TSI filtra się nie wymienia - w benzynowach nie ma potrzeby. W samochodzie jest teraz mega cicho, słychać tylko szum powietrza.
Co ciekawe: na FV napisali wymiana filtra paliwa/wymontowanie i zamontowanie. Brak innych pozycji na fakturze sugeruje ze nic innego nie robili, do niczego innego tez się nie przyznali, chociaż wcześniej twierdzili ze oprogramowanie silnika będą też aktualizować.
Najważniejsze że już nie terkocze.
Dziękuję za porady jak pozbyć się usterki.
Dziekuje za odpowiedz. U mnie pojawilo sie i zniknelo. Mialem to na drugi dzien po tym jak przejechalem sie szutrowa i dosc nierowna droga.
W kabinie i na zew. bardzo wyraznie bylo to slychac.
Komentarz